Rasim Ljajić otpušten iz UKC Niš, lečenje nastavlja u Beogradu 1foto BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i bivši potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić otpušten je iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš gde je bio zbrinut nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede, saopšteno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

„Njegovi vitalni parametri su stabilni i on će lečenje nastaviti u Beogradu“, kratko su rekli u upravi  niškog UKC.

Direktor niškog UKC Zoran Perišić je jutros, pre otpuštanja Ljajića, kazao da on prima lekove protiv bolova i da ga lekari „prate“.

„Ponovna dijagnostika koju smo juče uradili je u redu”, rekao je Perišić.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 10. aprila oko 9 časova ujutru na auto-putu Beograd- Niš kod mesta Ražanj, poginuo je Branko Gogić (45), direktor preduzeća Emisiona tehnika i veze, predsednik Izvršnog odbora SDPS i jedan od najbližih Ljajićevih saradnika, a Ljajić je zadobio teške povrede grudnog koša, kao i povredu glave.

Osnovno javno tužilaštvo Aleksinac je sa dan zakašnjenja izdalo saopštenje o ovoj saobraćajnoj nesreći, ali u njemu nije naveden uzrok nesreće.

Aleksinačko OJT je navelo da je dežurni zamenik OJT Janko Dinić nakon izvršenog uviđaja utvrdio da je putničkim vozilom marke škoda superb kvatro “najverovatnije upravljao” Gogić, kome je “na licu mesta konstatovana smrt”.

U saopštenju se dodaje da je dežurni zamenik javnog tužioca izdao je nalog za obdukciju leša Gogića u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Takođe je dat nalog za ”izuzimanje putničkog vozila koje je učestvovalo u nezgodi radi eventualnog veštačenja”.

“Naknadno je dat i nalog da se obavi razgovor sa Rasimom Ljajićem kada to njegovo zdravstveno stanje dozvoli u cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica na osnovu kojih će se doći do saznanja o uzroku nastanka saobraćajne nezgode”, dodaje se u saopštenju.

Do nesreće je došlo kada je automobil “škoda superb kvatro“ sleteo sa puta, prošao kroz zaštitnu ogradu i prevrnulo se na krov.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari