Direktor ETV Branko Gogić poginuo u nesreći u kojoj je povređen Ljajić 1Foto: Medija centar

Direktor preduzeća Emisiona tehnika i veze poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je teško povređen i predsednik SDPS i bivši ministar Rasim Ljajić.

Gogić je upravljao vozilom „škoda superb“, a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta, saopštio je MUP.

Uzrok saobraćajne nezgode, kao i sve okolnosti koje su do nje dovele, još se utvrđuju.

Gogić je bio vršilac dužnosti direktora preduzeća Emisiona tehnika i veze od 2014. godine i ujedno jedan od najbližih saradnika Rasima Ljajića.

 

Rođen je 15. aprila 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju a zatim završio i master studije na smeru “Ekonomska diplomatija”.

Od marta 1999. godine zaposlen je bio u Ministarstvu spoljnih poslova gde je radio u Direkciji za imovinsko pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču. Od januara 2009. godine rado je u Diplomatskom protokolu.

Kao konsultant, radio je na mnogobrojnim projektima širom Srbije. Član je SDPS od njenog osnivanja, 2009. godine.

Narodni poslanik bio je u sazivu 2012 – 2014. godine. Godinu dana je radio kao koordinator SDP Srbije nakon čega je izabran na mesto predsednika Izvršnog odbora.

SDPS potvrdila da je pogino predsednik IO stranke Branko Gogić

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) potvrdila je da je predsednik Izvršnog odbora stranke Branko Gogić tragično nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na auto-putu Niš-Beograd kod mesta Ražanj.

„Ovo je težak dan za Socijaldemokratsku partiju Srbije, dan tuge i velike žalosti. Naše misli su sa porodicom Branka Gogića, koji je celu svoju karijeru i društveni angažman posvetio radu u najboljem interesu Srbije i njenih institucija i građana“, navedeno je u saopštenju.

Stranka je obavestila javnost i sve zainteresovane da će u ponedeljak, od 9.00 časova, biti otvorena knjiga žalosti u prostorijama stranke u Dečanskoj 1 u Beogradu.

O vremenu i mestu komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaveštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari