Raskrsnica na Trošarini deset dana regulisana neispravnim semaforom, popravljen tek nakon udesa 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Raskrsnica na Trošarini, gde se jutros dogodio sudar autobusa i tramvaja u kojem je dvanaest ljudi povređeno, regulisana je semaforom koji bio neispravan deset dana, a popravljen je tek nakon saobraćajne nezgode, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, prenosi RTS.

Dvanaest osoba je povređeno kada su se na Trošarini, na raskrsnici na kojoj nije radio semafor, sudarili tramvaj i gradski autobus. Udarac je bio takav da je dvoje putnika zadobilo teže povrede, ali nisu životno ugroženi. Petoro ih je zadržano na dijagnostici.

Iz Komiteta za bezbednost saobraćaja upozoravaju da kad god ne radi semafor, vozači moraju da znaju kojih saobraćajnih pravila da se pridržavaju.

„Došlo je do sudara tako što je tramvaj udario u bok autobusa. Za vozača tramvaja je postojao znak stop. Zbog čega vozač tramvaja nije ispoštovao pravo prvenstva autobusa, svakako će biti predmet tužilačke istrage“, izjavio je Damir Okanović.

Inače, dodao je Okanović, ta raskrsnica je regulisana semaforom.

„Međutim, semafor je neispravan već nekih deset dana, građani su prijavljivali tu neispravnost. Tek nakon saobraćajne nezgode, semafor je popravljen“, rekao je Damir Okanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari