Raspisana međunarodna poternica za osumnjičenim za ubistvo u Sjenici 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Novopazarska policija raspisala je međunarodnu poternicu za E.L. (27), iz Sjenice, zbog sumnje, da je prošlog petka, teško ranio Edina Hamidovića (48), administratora Facebook stranice „Sjeničke novine“. Od zadobijenih povreda Hamidović je preminuo posle šest dana u KC u Kragujevcu.

Sumnja se da je E.L. iz vozila u pokretu pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića dok se, u društvu supruge i deteta, šetao centrom Sjenice, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija je, zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju, uhapsila R.Đ. (36) iz Sjenice.

Hamidoviću, pogođenom u grudi, rame i nogu, ukazana je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog pogoršanja stanja transportovan je u Klinički centar u Kragujevcu, gde je u četvrtak uveče preminuo.

Sahranjen je u subotu u selu Krće kod Sjenice. Zbog smrti ovog člana Stranke pravde i pomirenja (SPP), u sjeničkoj opštini proglašena je trodnevna žalost.

U pozadini ovog tragičnog događaja, tvrdi se, je ranije pisanje stranice „Sjeničke novine“ o kriminalnim radnjama E.L.

SPP je za ovaj tragični događaj optužila kriminalne krugove u Sjenici, okupljene oko Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić.

SPP, čiji je lider narodni poslanik Muamer Zukorlić, Hamidovića je proglasila „šehidom kriminalaca Sandžaka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari