Rekordan broj putnika prevezen zlatiborskom žičarom tokom prvomajskih praznika 1"Gold gondola"/Foto: N. Kovačević

Tokom prvomajskih praznika, gosti koji su boravili na Zlatiboru iskoristili su priliku da se voze zlatiborskom panoramskm žičarom „Gold gondolom“ koja je, za to vreme, prevezla rekordan broj putnika.

„Tokom četiri dana, od 28. aprila do 2. maja, „Gold gondola“ je prevezla oko 8.000 putnika od kojih je najposećeniji bio 1. maj, kada se vozilo 50 odsto više putnika“, navode u JP „Gold gondola“ Čajetina koje upravlja tom atrakcijom.

„Time je“, dodaju, „oboren sretenjski dnevni rekord od 2.549 putnika, ali i prvomajski rekord od početka rada te atrakcije“.

U skladu sa promocijom zdravih stilova života, „Gold gondola“ je podržala 3. Gold trail Zlatibor trku, čiji start je bio uz krajnju stanicu na Torniku, a pobednici u svim kategorijama, između ostalog, nagrađeni su kartama za vožnju žičarom.

Rekordan broj putnika prevezen zlatiborskom žičarom tokom prvomajskih praznika 2
Foto: TO Zlatibor

Osim toga, panoramskom žičarom vozili su se i najmlađi fudbaleri, učesnici 2. Međunarodnog turnira Zlatibor kup, koji je okupio oko 1.500 takmičara u 90 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Slovenije i Rumunije.

Iz tog preduzeća podsećaju na to da je „putnicima olakšana kupovina karata i rezervacija branča u vazduhu i romantične kabine preko digitalne platforme Visit Serbia“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari