Rekordni dani korona virusa u Novom Pazaru 31. avgust i 1. septembar 1 Foto: Senko Župljanin

Poslednji dan avgusta i prvi dan septembra, bili su rekordni ovog leta, po broju pregledanih pacijenata, primljenih na bolničko lečenje i pozitivnih na korona virus u Novom Pazaru.

Za ta dva dana u kovid ambulantama je pregledano 594 osoba, od toga 272 ili 45,7 odsto bili su na prvom pregledu sa simptomima zaražavan ja korona virusom. Na bolničko lečenje je primljeno 59 zaraženih – 36 iz Novog Pazara, 19 iz Tutina i po jedan iz Raške,Sjenice, Crne Gore i Turske.

Najteže bolesnih na respiratorima je četiri i dva pacijenta su na terapiji kiseonikom. Od posledica korone, u poslednja dva dana, preminula su četiri pacijenta, po dva iz Novog Pazara i Tutina.

Na bolničkom lečenju je 156 pacijenata, 140 je na kovid odeljenjima Opšte bolnice, a 26 sa lakšim kliničkim slikama je u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji, koja je od utorka u kovid sistemu.

U prethodna dva dana, brzim antigenskim testom 235 iosoba je testirano i kod 125 (53,1 odsto) potvrđeno je zaražavanje. I još 62, registrovao je Zavod za javno zdravlje PCR testiranjem. Za još 58 testiranih PCR metodom rezultati nisu poznati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari