Direktor Javnog preduzeća Gradska toplana u Pirotu Radovan Nikolić izjavio je juče da za razliku od drugih gradova, u Pirotu nema problema sa daljinskim sistemom grejanja i da nema opasnosti da građani ostanu bez grejanja.

– Trenutno imamo rezerve mazuta od 310 tona, što je dovoljno za narednih 10 do 13 dana grejanja i rad svih pet gradskih kotlarnica – rekao je Nikolić, dodajući da je grejna sezona u Pirotu počela na vreme, 15. oktobra prošle godine, i da do sada nije bilo zastoja u grejanju preko Toplane.

Nikolić je dodao da sve naredne nabavke mazuta zavise od toga koliko se budu na vreme izmirivali računi korisnika.

– Ugrožena je naša likvidnost i zato apelujem na korisnike da izmire svoje obaveze kako bismo mi taj novac uplatili Jugopetrolu i obezbedili na vreme nove količine mazuta za dalje nesmetano odvijanje grejne sezone – rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da dug korisnika stambenog i poslovnog prostora koji se greju preko sistema daljinskog grejanja iznosi 54 miliona dinara.

– Od toga, 19 miliona nam duguju korisnici stambenog prostora, a ostatak vlasnici poslovnog prostora – rekao je Nikolić, dodajući da dugovanja korisnicima naplaćuju opomenama, poravnanjem ili na sudu.

Nikolić je rekao da Toplana u Pirotu greje 191.000 metara kvadratnih, od čega su dve trećine stambeni prostor.

Cena grejanja za stambeni prostor u Pirotu je 51 dinar i 153 dinara za poslovni prostor.

– Naše cene grejanja su i dalje među najnižima u Srbiji – rekao je Nikolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari