RFZO ugovorio sa privatnim klinikama usluge vantelesne oplodnje i operacije katarakte u 2022. 1Foto: Pixabay /Greyerbaby

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) zaključio je i za 2022. godinu ugovore sa privatnim klinikama za usluge vantelesne oplodnje, operacije katarakte i hiberbarične medicine, izjavila je direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić.

Potpisano je 13 ugovora za usluge vantelesne oplodnje, među kojima sa tri nove privatne klinike, operacije senilne i presenilne katarakte obavljaće 24 privatne klinike od čega je jedna nova privatna klinika, dok će usluge hiperbarične medicine pružati 10 privatnih klinika među kojima su četiri nove.

„Bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju, RFZO je u 2021. godini obezbedio nesmetano pružanje ovih usluga osiguranim licima, što će se nastaviti i u 2022. godini“, istakla je Radojević Škodrić.

Kako je saopšteno, oko 800 privatnih apoteka predale su ponudu za zaključivanje ugovora sa RFZO za snabdevanje osiguranih lica lekovima sa Liste lekova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.