Rio Tinto: Otvoreni smo za razgovor sa svim zainteresovanim stranama 1Foto: EPA-EFE/ DAN PELED

Direktorka kompanije Rio Sava Exploration, koja je deo multinacionalne rudarske kompanije Rio Tinto, Vesna Prodanović rekla je danas da od početka projekta blisko sarađuju sa svim zainteresovanim stranama kako bi se projekat razvijao u interesu građana i države.

Ona je, kako je saopštila ta kompanija, na otvorenom onlajn sastanku sa zainteresovanim stranama o projektu otvaranja rudnika litijuma „Jadar“ kod Loznice, rekla da će kompanija nastaviti aktivno da razgovara o tome.

„Zbog interesovanja za razvoj projekta ‘Jadar’ želim još jednom da istaknem da je kompanija Rio Tinto uvek otvorena za razgovor kako bi projekat mogli da predstavimo široj javnosti“, rekla je Prodanović.

Dodala je da je kompanija svesna izazova i važnosti da šira javnost razume kako se projekat „Jadar“ razvija, kako će se uklopiti u lokalnu zajednicu, kako se odnosi prema oblasti zaštite životne sredine, i kako će razvoj ovog projekta doprineti lokalnoj privredi, obezbediti poslove i doprineti razvoju.

Predstavnici kompanije su, kako se navodi, na sastanku odgovarali na brojna pitanja o procedurama dobijanja dozvola za izgradnju rudnika i procesnog postrojenja koja je u toku.

Dodaje se da se razgovaralo i o narednim koracima, statusu izrade studija o proceni uticaja na životnu sredinu kao i o načinu na koji javnost u Srbiji može biti aktivno uključena u dalji razvoj projekta.

Otvoreni sastanak je, kako se navodi, prvi u seriji sastanaka koji će biti organizovani svakih šest nedelja i na kojima će kompanija nastaviti da razgovara na teme u vezi sa razvojem projekta, a teme sledećih će biti upravljanje vodama, otpadom i proces prerade minerala jadarita.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.