RSE: Ministarstvo odbrane Srbije demantuje navode o laboratorijama za biološko oružje 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/EV)

U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije ne postoje laboratorije za proizvodnju biološkog oružja, objavio je Radio slobodna Evropa.

„Takvi projekti nisu razmatrani, nisu predmet razgovora ili sporazuma sa bilo kojom državom, pa ni sa SAD“, navelo je to ministarstvo u odgovoru na upit RSE.

RSE navodi da su ruski zvaničnici sredinom marta izneli tvrdnje o postojanju bioloških laboratorija u Ukrajini, razvijenih navodno u saradnji sa SAD, a usmerenih protiv Rusije, „što se ispostavilo kao dezinformacija“.

Dodali su i da se sličan narativ pojavio se i u Srbiji i da su pojedini proruski orijentisani mediji, koji podržavaju desno orijentisane stranke i pokrete u Srbiji, objavili tvrdnje da u više gradova u Srbiji postoje biološke laboratorije slične onima koje navodno postoje u Ukrajini.

Navodi su doveli i do reakcije Medicinskog fakulteta u Nišu na jugu države, koji je za lokalne medije naveo da su u pitanju laži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari