UO RTS se ogradio od izjave Olivere Kovačević: Javno iznosi svoje političke stavove koji nisu utemeljeni ni u kakvim dokazima 1Foto: Shutterstock/BalkansCat

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček u saopštenju za javnost navodi da se ispred UO RTS, u potpunosti ograđuje od izjave odgovorne urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević – date na Vikend medija festivalu u Rovinju.

„Izjava koja nije mogla biti izvučena iz konteksta jer je jasno nosila poruku da RTS kao medijska kuće nije slobodna i da će to postati onda kada se na izborima drugačije bude glasalo samo doprinosi tome da odgovorna urednica ove kuće javno iznosi svoje političke stavove koje nisu utemeljeni ni u kakvim dokazima.

Olivera Kovačević je na ovaj način kao i konstatacijom da u svojoj emisiji, koju je prestala da vodi i uređuje, ne može imati relevantne sagovornike na najgrublji način optužila RTS da ograničava slobodu govora i mišljenja, koju je sama uspostavila svojim dolaskom 2015. godine.

Upravni Odbor RTS-u u svom novoizabranom sazivu u potpunosti razume da Radio-televizija Srbije predstavlja Javni medijski servis koji je u službi svih građana bez obzira na izbornu volju samih građana. To je naša obaveza i naš zadatak“, navedeno je u saopštenju predsednika Upravnog odbora RTS-a Branislava Klanščeka.

Podsećamo, novinarka Olivera Kovačević je na panelu “TV maratonci” na Weekend Media Festivalu u Rovinju izjavila da će „oslobođenje RTS sačekati glasanje građana, ali očito se to njima sviđa”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.