Ruska vojska dezinfikuje zdravstvene ustanove i ulice u užičkom kraju 1Foto: Grad Užice

Ruski vojnici, koji su nedavno stigli u Srbiju kao pomoć u sprečavanju širenja epidemije od krona virusa, započeli su, zajedno sa srpskim vojnicima, dezinfekciju zdravstvenih ustanova i deo javnih površina u Zlatiborskom okrugu.

Osim bolnice, dom zdravlja i nekoliko ulica u Užicu, oni će dezinfikovati bolnicu u Požegi i domove za starije u oba grada.

Od našeg dolaska u Srbiju, radili smo u zdravstvenim ustanovama u kojima je situacija bila najteža, ali Zlatiborski okrug nije na tom spisku“, kazao je general-major Mihail Černišov, koji predvodi dvadesetak ruskih vojnika.

On je ocenio da u ovom delu Srbije nema velikog broja obolelih i da nije bilo žarišta epidemije“.

Zaktiborski okrug je jedan od retkih u kome nema nijednog obolelog zdravstvenog radnika, što dokazuje visok nivo spremnosti Zdravstvenog centra Užice. Uspeli su da sačuvaju zdravlje i živote ljudi i zato je naša pomoć samo završna dezinfekcija“, istakao je Černišov.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković se zahvalio ruskim i srpskim vojnicima, ali i Vladi Srbije, a potom ocenio da je „za sada, zadovoljan epidemiološkom situacijom u gradu“. On je dodao da je „dolazak ruske delegacije još jedna potvrda bliske saradnje između građana Užica i Ruske Federacije, koja traje više decenija, pre svega“, kako je rekao, „kroz bratimljenje Kurska i Užica“.

Veoma je važno da stručnjaci iz Ruske Federacije posavetuju zdravstvene radnike i nas, koji vodimo grad, kako da delujemo ubuduće, kako bismo izašli iz pandemije na najbolji mogući način“, izjavio je Petković.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari