Ružić na svečanosti povodom 150 godina postojanja Somborske gimnazije 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić prisustvovao je danas u Narodnom pozorištu u Somboru svečanosti povodom 150 godina postojanja Gimnazije „Veljko Petrović“.

 

„Velika mi je čast što prisustvujem svečanosti povodom ovako značajnog jubileja. Tokom ovih vek i po škola je uspešno razvijala toleranciju, a učenici su sticali kvalitetnu edukaciju,“ rekao je ministar čestitajući jubilej ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi.

Ministar je ukazao i da je reč o najvećoj gimnaziji u Zapadnobačkom okrugu i jednoj od najuspešnijih gimnazija u Vojvodini, koja je kontinuirano pratila tok reformi u oblasti obrazovanja.

On je rekao i da je iz ove gimnazije potekao veliki broj značajnih imena, kao i da nekadašnji učenici sa ponosom ističu da su bili deo Somborske gimnazije.

„I danas ova Gimnazija predstavlja mesto gde se neguje i poštuje svaki učenik, podstiču nove ideje i ide u korak sa potrebama savremenog društva. Somborska gimnazija pratila je tok reformi u oblasti obrazovanja i značajno unapredila kvalitet svog rada uvođenjem novih obrazovnih programa za talentovane učenike“, kazao je Ružić.

Ministar je naveo da u ovoj školi svoja znanja unapređuju i učenici talentovani za računarstvo i informatiku, sport, ali i geografiju i istoriju.

„Ponosni smo na znanje koje posedujete i vašu energiju koja je zasigurno pokretač budućeg razvoja naše zemlje. Zato je važno da i dalje učite, usavršavate se i napredujete. U tome imate podršku i svojih nastavnika, koji su predani i posvećeni i uvek uz vas“, rekao je Ružić.

Svečanosti su prisustvovali i Patrijarh SPC Porfirije, državni sekretar zadužen za prosvetu iz Mađarske Zoltan Maruža, crkveni velikodostojnicii, kao i brojne druge zvanice iz javnog i kulturnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari