Ružić: Odluku o ostavci sam doneo i pre nego što sam ušao u 'Ribnikar' 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/ DS

Bivši ministar prosvete Branko Ružić, koji je podneo ostavku nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja, izjavio je danas da je odluku o ostavci doneo istog jutra, iako ju je podneo četiri dana kasnije.

Ružić je za televiziju Hepi rekao da je odluku doneo „pre nego što je ušao u školu“ istog jutra kada se dogodilao masovno ubistvo.

„Kada sam čuo šta se dogodilo, smatrao sam da je to zaista nešto što mora da izazove povlačenje nekog poteza. Kao deo Vlade sam smatrao da bi bilo logično da se dogovorimo na koji način da napravimo izlaznu strategiju, da ne bi neki politički oponenti to zloupotrebili“, kazao je on.

Ružić je naveo da smatra da bi bilo „neljudski“ da nekoliko dana nakon tog događaja ode u obilazak neke od 1.800 škola u Srbiji „i da se ponaša normalno“.

Ocenio je da je to jutro bila prekretnica za celo društvo, da na drugačiji način počne da tretira društvene fenomene, među njima i fenomen nasilja.

Ružić je podneo ostavku 7. maja, četiri dana nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Ružićevoj ostavci prethodio je pritisak javnosti zbog njegove konferencije za novinare na kojoj je, između ostalog, za tu tragediju optužio „zapadne vrednosti, internet i video igrice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari