Šabački Pokret „Buđenje“: Rudnik litijuma bi zagadio čitavu Mačvu

Ostavite komentar


  1. Čiste gluposti su ovde lupetane. Niko od vih „stručnjaka“ i ne zna šta je litijum, kakva je savremena tehnologija, gde se sve korisi ova strateški svetski mineral koji se koristi od lekova, baterija, nuklearnih reaktora, atomskih bombi , kosmičkih letova, itd. Što se tiče sumporne kiseline ona je bazni proizvod za veliki broj industrija ; prehrambene, hemijske, farmaceutske, eksploziva itd. I niko nije postavio pitanje upotrebe. Znamo da je Amerika smenila vlast Bolivije i postavila marionetsku zbog litijuma. Treba da budemo srećni što ga imamo. Nije niko lud da truje svoje stanovništvo. Ova fabrika mora da ispuni sve moguće standarde da bi se izgradila. A pre svih ekološke, pa tek sve ostale. Tužno je što su se neznalice prve uključile u ovaj projekat. Usvajanje projekta je poslednja stvar studije izvodljivosti. Do tada stručni timovi pripremaju potrebne stručne studije. Ovo liči na osudu deteta koje se tek začelo.

    1. Владимире о чему ти пишеш, знаш ли можда колико је опасна сумпорна киселина. Можда ти радиш у тој фирми или у лозничкој општини где имате наредбу од Видоја Петровића да радите онако како вам он каже. Сам те било,!

    2. Sa „niko nije lud da truje svoje stanovništvo“ čitav komentar pada u vodu…kao, uostalom što i izjava hirurga u vezi vakcinacije narušava ovu plemenitu inicijativu

  2. Vladimir, ti lupetaš gluposti, očigledno da ništa ne znaš ni o litijum ni o posledicama otvaranja rudnika., osim toga da je on svetski strateški mineral,

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.