SAD donirale skener i rendgen Vojno-medicinskom centru na Karaburmi 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil uručio je danas Vojno-medicinskom centru na Karaburmi američku donaciju koja se sastoji od multislajsnog skenera i pokretnog rendgen aparata.

Primopredaji donacije prisustvovao je i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović.

Medicinska oprema donirana je vojnoj kovid bolnici na Karaburmi, a ministar Stefanović je izrazio nadu da će kad prođe kovid, to postati „prava vojna bolnica i da će ovi uređaji faktički biti začetak te ustanove“.

Stefanović je zahvalio ambasadoru Hilu i SAD na dosadašnjoj odličnoj saradnji istakavši da su poslednjih desetak godina donacije u ceo sektor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iznosile više od 47 miliona dolara.

„Te investicije su bile značajne i u tehnici i u opremi, ali i u treningu naših ljudi“, rekao je i dodao da Srbija želi da nastavi da razvija takvo strateško partnerstvo sa SAD i u budućnosti.

Ambasador Hil je rekao da je vojno-medicinska ustanova na Karaburmi primer rastuće saradnje SAD i Srbije.

„To nije pitanje samo opreme već i saradnje i tehničke osposobljenosti Srbije da instalira ovu opremu i da je iskoristi na pravi način“, rekao je.

On je rekao i da se „raduje saradnji vojske SAD sa vojskom Srbije na svim nivoima“. „Radujemo se daljoj saradnji i važno je za SAD i Srbiju da gledaju napred u budućnost i šta još može da se učini“, dodao je ambasador SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari