– U proteklih pet meseci, u okviru javnih radova na projektu Eko-fonda opštine Negotin, sakupljeno je i razvrstano 12 tona otpada. Za to vreme dvadeset radnika je u skladu s predviđenim aktivnostima tri puta temeljno čistilo sve prilazne puteve do grada i najbližih turističkih destinacija i usputnih vodotokova, kao i periferna gradska naselja.

Na ovim lokacijama sakupljeno je deset tona otpada koji je odložen na gradsku deponiju, kao i dve tone PET ambalaže i oko 200 kilograma limenki. Radnici angažovani u projektu Eko-fonda opštine Negotin poslednje dane iskoristili su da sakupe i razvrstaju otpad sa lokaliteta Vratnjanskih kapija i obale Dunava kod Slatinskog mosta.

Završetak javnih radova radnici su obeležili zajedničkim druženjem koje je finansirano prodajom 200 kilograma otpadnih limenki koje su sakupili tokom leta i odvojili od ostalih vrsta smeća. Inače, na poslovima predviđenim projektom čija je ukupna vrednost 3.135.000 dinara, pretežno su bili angažovani nekvalifikovani radnici, a poslove na sakupljanju smeća i održavanju zelenih površina prihvatali su i srednjoškolci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari