– Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u osmini finala Mastersa u Majamiju od Australijanke Samante Stosur sa 0:2 (1:6, 6:7).


Stosurova je prvi set dobila brzo i lako, dok je u drugom viđena velika borba u kojoj je australijska teniserka iskoristila treću meč loptu u taj-brejku (9:11), slaveći posle 91 minuta igre.

Samanta je tako proslavila 26. rođendan prvom ovogodišnjom pobedom nad nekom teniserkom koja se nalazi među 10 najboljih na svetu. Australijanka u prethodna tri susreta nije uspela da uzme set srpskoj teniserki, ali je na susretu u Majamiju napravila osam asova i sačuvala dve set lopte u taj-brejku drugog seta.

Stosurova je prvi set dobila sa 6:1 za samo 27 minuta, a Jankovićevu je slomila u drugom i sedmom gemu.

U drugom setu se stekao utisak da će australijska teniserka do pobede doći na isti način kao u prvom, pošto je relativno lako povela sa 3:1. Ipak, Jankovićeva se u tom momentu vraća u meč i ubrzo izjednačava na 3:3. Posle velike borbe, set je ušao u taj-brejk u kojem je Stosurova iskoristila treću meč loptu i slavila sa 11:9 i tako došla do prve pobede nad srpskom teniserkom tek u četvrtom međusobnom susretu. Protivnica Stosurovoj u četvrtfinalu biće Belgijanka Kim Klajsters, sa kojom Australijanka ima skor 0-3 i kojoj takođe do sada nije uzela set.

Kraj i za Zimonjića

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor eliminisani su u drugom kolu Masters turnira u Majamiju. Srpsko-kanadski par je u borbi za četvrtfinale poražen od Španaca Nikolasa Almagra i Tomija Robreda, rezultatom 2:1 (4:6, 6:2, 10:5), posle jednog sata i jednog minuta igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari