Vlado Tanevski, dopisnik nekoliko makedonskih listova koji je uhapšen zbog sumnje da je učinio više ubistava, izvršio je samoubistvo u pritvorskoj jedinici zatvora u Tetovu u noći između nedelje i ponedeljka.
Tanevskog je policija uhapsila u subotu u njegovoj porodičnoj kući u Kičevu, a na osnovu prvih saznanja policije njemu se na teret stavljalo da je povezan sa ubistvima Živane Temelkovske (65) i Mitre Simjanovske (65).

Vlado Tanevski, dopisnik nekoliko makedonskih listova koji je uhapšen zbog sumnje da je učinio više ubistava, izvršio je samoubistvo u pritvorskoj jedinici zatvora u Tetovu u noći između nedelje i ponedeljka.
Tanevskog je policija uhapsila u subotu u njegovoj porodičnoj kući u Kičevu, a na osnovu prvih saznanja policije njemu se na teret stavljalo da je povezan sa ubistvima Živane Temelkovske (65) i Mitre Simjanovske (65). Pronađeni su i dokazi, kako je medijima izjavio pomoćnik ministra makedonske policije Ivo Kotevski, o povezanosti Tanevskog sa ubistvom Ljubice Ličovske (56) i Gorice Pavleske (79).
Sve ubijene žene povezivao je, kako pišu makedonski mediji, isti kraj u kome su živele, kao i zanimanje, sve su bile čistačice. Njihov profil bio je sličan liku majke osumnjičenog, sa kojom je on bio u lošim odnosima.
Žitelji Kičeva, gde je Tanevski živeo i radio kao dopisnik nacionalnih listova Nova Makedonija i Jutarnji list, u izjavama za elektronske medije iznose svoje zaprepašćenje onim što se „mirnom komšiji“ stavlja na teret. Većina njih nikada ne bi posumnjala da u njihovom komšiluku živi „serijski ubica“.
Urednik nezavinske Novinske agencije Makfaks Risto Popovski u izjavi za Danas kaže da nikada ne bi posumnjao da je moguće da Tanevski „učini takve grozomorne stvari“.
– Reč je o dugogodišnjem novinaru, dopisniku iz Kičeva. On je bio oženjen i ima dvoje odrasle dece pa niko nije sumnjao da bi on mogao da bude akter tavih zločina – naglašava Popovski.
Ranije za ubistvo Mitre Simjanovske i starca Radoslava Božinovskog na kaznu doživotnog zatvora osuđeni Ante Ristevski i Igor Mirčevski tokom višemesečnog sudskog procesa, sa kojeg je Tanevski izveštavao kao novinar, negirali su da su ubili Simjanovsku i naveli su da su se u vreme kada je ona ubijena nalazili u šumi gde su sekli drva.
Policijski zvaničnici izjavili su elektronskim medijima da je DNK analizom utvrđeno da se Tanevski „seksualno iživljavao nad žrtvama nakon čega ih je ubijao daveći ih telefonskim kablom“. Policija je prilikom pretresa kuće u kojoj je živeo Tanevski pronašla porno materijal, kao i fotografije njegovih žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari