Sanirana havarija na atmosferskoj mreži u zrenjaninskom naselju 1Foto: vik zrenjanin

U ulici 9. maja u MZ Sava Kovačević u Zrenjaninu obavljaju se radovi na sanaciji havarije i otklanjanju uzroka zadržavanja atmosferskih voda nakon obilnijih padavina na javnim površinama.

JKP „Vodvod“ sanirao je havariju na atmosferskoj mreži, gde je zamenjen deo oštećene cevi novom, urađena reparacija postojećih šahtova sa slivnim rešetkama i nivelisan teren skidanjem postojećeg asfalta sa 80 metara pešačke staze i platoa ispred marketa i ponovno betoniranje ovih površina.

U protekle dve nedelje JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvelo je radove na sanaciji havarija i otklanjanju uzroka zadržavanja atmosferskih voda na putnim, pešačkim i zelenim površinama nakon obilnijih padavina i to na uglu ulica Cara Dušana i magistrale, u Gundulićevoj ulici kod zgrade Suda i kod Medicinske škole na Bagljašu.

Kako je navelo ovo preduzeće, pored otklanjanja kvarova i eliminisanja drugih uzroka koji dovode do zadržavanj atmosferskih voda na javnim površinama nakom obilnijih padavina, u sklopu redovnihaktivnosti na održavanju atmosferske kanalizacione mreže JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin vrši i ispiranje mreže i čišćenje slivnih rešetki.

Trenutno se ispiranje atmosferske mreže i čišćenje slivnih rešetki sprovodi u Pančevačkoj ulici kako bi se uklonilo lišće, trava i komunalni otpad sa slivnih rešetki i iz same mreže i na taj način održala njena efikasnost i sprečila mogućnost zadržavanja atmosferskih voda na javnim površinama nakon obilnijih padavina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari