Šapić: Osuđujem upad u dvorište N1, ali vidite kako to Bog namesti… 1Foto: Printscreen/N1

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić osudio je sinoćni, neovlašćeni ulazak tridesetak članova organizacije „Narodni štab“ u dvorište televizije N1. Ali, kao i mnogo puta do sad postoji ono „ali“.

„Osuđujem to, osuđujem svaku vrstu odlaska na bilo čije radno mesto, ili prostor gde neko živi. Ja nemam uticaj na policiju i ne mogu ništa da tražim od policije, osim činjenica da osuđujem i da očekujem da će policija da radi u skladu sa svojim nadležnostima. Verujem da vam je bilo izuzetno neprijatno, jako mi je žao. Ali, vidite kako to Bog namesti, čudno. Nije prošlo ni dva meseca od kad ste upravo vi ispred moje kuće snimali neke druge ljude i tad niste rekli pogledajte kakva se poruka šalje, dolazi se na kuću, ispred privatnog poseda, gradonačelnika, već ste te proteste karakterisali kao mirni protest građana kojima kapuljaši ne dozvoljavaju da se mirno okupljaju ispred kuće. Nijedan medij to tad nije osudio, a ja osuđujem i okupljanje ispred vašeg radnog mesta, a ne daj Bože neko na kuću da vam dođe“, rekao je Šapić.

Rekao je da će uvek da osudi takve stvari.

„Uvek ću da pozovem na smirivanje svake tenzije i političke i svake druge, jer vidite šta nam se dešava, u kakvom vremenu živimo, najmanje što nam treba da potpirivanje ovakvih situacija u kojima će ne daj Bože neko da bude ugrožen ili da strada“, kaže Šapić.

Rekao je i da „nije isto“, te da kod njega „nisu upali jer se branio“.

„A ne znamo da li bi upao. Ne znamo da li bi upao, jer sam ja odlučio da branim svoj privatni posed, rekao sam vam, braniću ga uvek. Meni su došli na kuću gde živim, a vama na mesto gde radite“, kaže.

N1: Da li treba sami da organizujemo obezbeđenje, jer policija ne radi svoj posao? Da li je to poruka i za građane?

„Mislim da i vi kao i ja imate ogromnu odgovornost za društvo u kojem živite i za informacije koje plasirate i na koji način. Ukoliko se mediji ponašaju bez odgovornosti, a traže odgovornost od drugih, onda se bojim da neće biti nas drugih dovoljni koji ćemo se ponašati odgovorno i osuditi ovo o čemu ste vi govorili. Osuđujem bilo koju vrstu pritiska, odlazak na mesto gde radite, naročito gde živite, očekujem da se to ne ponavlja, očekujem od nadležnih organa da će sprečiti ili naći vinovnike onog ko je bilo koju vrstu takvog dela i učinio“, kaže Šapić.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari