Saslušani Duško Šarić i Milan Vučinić: Ostaju u pritvoru, sud će kasnije odlučivati o kauciji 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu nakon saslušanja ostavilo je na snazi pritvorske osnove po kojima je Pljevljaku Dušku Šariću i Milanu Vučiniću iz Podgorice određen pritvor, ali će u narednih nekoliko dana odlučiti o predlogu njihovih branilaca da se uz jemstvo sa slobode brane optužbi.

Šarić i Vučinić juče su se u srpskoj prestonici, predali policiji, nakon čega su sprovedeni u pritvorsku jedinicu, prenose Vijesti.

U Višem sudu danas se nisu izjašnjavali o optužbama koje im se stavljaju na teret, već će to učiniti na glavnom pretresu u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe kojoj navodno pripadaju, pišu Vijesti.

U Višem sudu danas se nisu izjašnjavali o optužbama koje im se stavljaju na teret, već će to učiniti na glavnom pretresu u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe kojoj navodno pripadaju.

Vučinićev branilac, advokat Bojan Ječmenica, kazao je Vijestima da je tražio da se ukinu pritvorski osnovi – opasnost od uticaja na svedoke i opasnost od ponavljanja krivičnog dela.

Ječmenica objašnjava da je od sudskoj veća tražio da ukine ta dva pritvorska osnova, a da nakon toga za tačku kojom mu se pritvor određuje zbog opasnosti od bekstva prihvati jemstvo.

„U iznosu od 300.000 evra, koje je dato u protivvrednosti nepokretnosti, odnosno stana, jer smatramo da je to dovoljno jemstvo i da se on neće dati u bekstvo jer se sam predao i stavio na raspolaganje nadležnim organima Republike Srbije, pa je suludo očekivati da će pobeći ukoliko sud prihvati jemstvo. Sada čekamo odluku vanraspravnog veća o tome da li prihvata ili odbija neki od osnova za pritvor, ili ostaju svi isti. Odluka će biti doneta u narednih nekoliko dana“, kazao je on.

„Vijesti“ saznaju da je Šariću pritvor određen zbog opasnosti od beksta i ponavljanja krivičnog dela, ali je i njegova odbrana tražila da ih sud ukine.

Šarić je još ranije ponudio da se uz jemstvo od 800.000 evra brani sa slobode optužbi da je deo kriminalne grupe koju je, po tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije formirao njegov stariji brat Darko Šarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari