Sat za planetu Zemlju: 25. marta u 20.30 časova gasimo svetla 1Foto: Pixabay/PIRO4D

Svake poslednje subote u martu gašenjem svetala u 20:30 časova obeležava se Sat za planetu Zemlju, a organizacija WWF je pozvala sve gradove širom Srbije da se odazovu akciji i isključe svetla na javnim trgovim i znamenitostima

WWF, takođe, poziva sve predstavnike gradskih vlasti širom Srbije da isključe javnu rasvetu na prepoznatljivim javnim mestima i tako podrže akciju Sat za planetu Zemlju.

Gašenjem svetala Srbija će sebe uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom ipak šalju važnu poruku svetu, da im je stalo do planete koja je milionima godina dom živim bićima i da su svesni koliko je napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama, gubljenju biodiverziteta, odnosno da zajedno radimo na opstanku svih živih vrsta, pa i nas samih, navodi se u Saopštenju WWF.

„Najčešće ne vidimo koliki je doprinos nas pojedinačno, čini nam se da ne možemo da pariramo globalnim politikama i zagađivačima, ali baš naprotiv – čak i samo jedan mali iskorak u pravcu očuvanja naše planete pomnožen sa osam milijardi i te kako je veliki rezultat. Zbog toga nam se pridružite 25. marta u 20.30 da uz milione istomišljenika pozdravimo svoj dom!“, poziva Aleksandra Ugarković iz WWF Adrije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari