SBB: Informer i republika.rs lažima pokušavaju da okrive SBB za tragičnu nesreću u Zemunu 1Foto: SBB

SBB kompanija oštro demantuje navode portala republika.rs i informer.rs u tekstovima pod naslovom „Prve fotografije sa mesta stravične eksplozije u Zemunu! Ima zatrpanih ispod ruševina, spasioci u trci sa vremenom – evo šta je uzrok detonacije! (FOTO GALERIJA)“ i  „Prve fotografije sa mesta eksplozije u Zemunu: Ćerka zadobila teške povrede, otac poginuo„, koji su objavljeni 10. novembra 2023. godine, a u kojima se kaže da je u Ševinoj ulici u Zemunu danas došlo do detonacije, najverovatnije plinske boce, jer je prilikom kopanja za optičke kablove SBB probušena cev, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno na navedenoj lokaciji u Zemunu SBB kompanija nije imala nikakve radove, naši tehničari nisu bili na terenu, kao ni naši podizvođači, niti su kopali za optičke kablove na toj lokaciji, kako se navodi u tekstu.

Ovakve optužbe su veoma opasne, pre svega neproverene i direktno insinuiraju da je SBB uzrok tragične nesreće u kojoj je jedno lice poginulo.

SBB: Informer i republika.rs lažima pokušavaju da okrive SBB za tragičnu nesreću u Zemunu 2
Foto: Screenshot
SBB: Informer i republika.rs lažima pokušavaju da okrive SBB za tragičnu nesreću u Zemunu 3
Foto: Screenshot

SBB će se povodom ovih tekstova obratiti nadležnim organima i preduzeti odgovarajuće pravne korake. Podsećamo javnost da ovo nije prvi put da Informer i republika.rs iznose neproverene i netačne informacije o SBB kompaniji. Pozivamo nadležne istražne organe da se oglase i demantuju neistinite informacije koje su objavila ova dva medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari