Sečom zaštićene šume isplaćuju plate

Uzbuna u javnosti zbog velike seče drveća na Fruškoj gori

Ostavite komentar


    1. Poštovani gospodine Milane, isto je u celoj Srbiji! Šume se seku nemilice, bez ikakve kontrole. Najcrnje je to što u zadnjih nekoliko godina bande naoružanih šumokradica to rade pod zaštitom države. Nemilosrdno seku šume u državnom vlasništvu, ali i one u privatnom i vlasništvu SPC.

  1. Етиопија сади стотине милиона стабала а у Србији се легално и илегално сече више него што се посади. Типично за нас. Несвест о потреби очувања и обнове шума је и један од разлога зашто нам тако „добро“ иде.

    1. 10 godina šetamo ali nikad pre ovako strašno nije bilo, na svakom koraku posečena stabla, užas, bojim se

  2. Znaci da je potrebno primeniti neki drugi model finansiranja JP NPFG ili sve sravniti sa zemljom i nabudziti zicaru od Svilosa do Slankamena da se uziva u pustinji za sve pare. Ovo je ozbiljno. Vojvodina je podrucje sa najmanje suma u Srbiji a sece se i to malo drveca sto ima i to u tzv NP. Davaj novce, odlazi motorke, zatvaraj ilegalne pilane! Eto primera zasto APV treba da dobija ne 7% nego 27% iz budzeta.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 8

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.