Sečom zaštićene šume isplaćuju plate

Uzbuna u javnosti zbog velike seče drveća na Fruškoj gori

Ostavite komentar

    1. Poštovani gospodine Milane, isto je u celoj Srbiji! Šume se seku nemilice, bez ikakve kontrole. Najcrnje je to što u zadnjih nekoliko godina bande naoružanih šumokradica to rade pod zaštitom države. Nemilosrdno seku šume u državnom vlasništvu, ali i one u privatnom i vlasništvu SPC.

  1. Етиопија сади стотине милиона стабала а у Србији се легално и илегално сече више него што се посади. Типично за нас. Несвест о потреби очувања и обнове шума је и један од разлога зашто нам тако „добро“ иде.

    1. 10 godina šetamo ali nikad pre ovako strašno nije bilo, na svakom koraku posečena stabla, užas, bojim se

  2. Znaci da je potrebno primeniti neki drugi model finansiranja JP NPFG ili sve sravniti sa zemljom i nabudziti zicaru od Svilosa do Slankamena da se uziva u pustinji za sve pare. Ovo je ozbiljno. Vojvodina je podrucje sa najmanje suma u Srbiji a sece se i to malo drveca sto ima i to u tzv NP. Davaj novce, odlazi motorke, zatvaraj ilegalne pilane! Eto primera zasto APV treba da dobija ne 7% nego 27% iz budzeta.

Ostavite komentar

Društvo

Kisić u Drvaru: Srbija poštuje tuđe, ali nikada neće dati svoje 10

Kisić u Drvaru: Srbija poštuje tuđe, ali nikada neće dati svoje

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić prisustvovala je danas u Drvaru obeležavanju dana te opštine i 81. godišnjice ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašizma i poručila da je srpski narod u toj borbi podneo veliku žrtvu za slobodu i mir, najveće vrednosti čovečanstva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Naslovna strana

28. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.