U koordiniranoj akciji policijskih uprava Novi Pazar, Prijepolje i Kraljevo presečen je međunarodni lanac krijumčarenja narkotika iz BiH u Srbiju, i tom prilikom pronađeno oko tri kilograma i 150 grama heroina, saopšteno je iz MUP Srbije. Tom prilikom uhapšeni su Dragica S. (30) iz Barajeva, kao i Senad F. (21) i Sadik L. (43) iz Novog Pazara.

Dragica S. vraćala se autobusom iz Sarajeva u Srbiju, a za njom, automobilom „micubiši pajero“, išli su Faković i Lekpek. Nakon što su prešli granicu, ona je prešla iz autobusa u „pajero“, kada je policija intervenisala i u jastučnici zašivenoj u torbi pronašla heroin. Istovremeno, kod osumnjičenih je pronađeno pet mobilnih telefona i više sim kartica.

Sa druge strane, policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je četvoricu osumnjičenih za prodaju droge i zaplenila 91 gram heroina. Tom prilikom slobode su lišeni Milan T. (34) koji je osumnjičen da je vođa kriminalne grupe, Stevica G. (31), Nikola S. (22) i Dušan S. (22), dok je za Zdravkom P. (35), drugim osumnjičenim vođom grupe, raspisana poternica. Oni su zatečeni u stanu Nikole S. kada su pokušali bekstvo i bacili drogu i digitalnu vagu u peć, ali je policija spasila dokaze. Oni su osumnjičeni za rasturanje heroina u Sremskoj Mitrovici i uhapšeni su privedeni istražnom sudiji u tom mestu, koji je Milanu T. Stevici G. i Nikoli S. odredio pritvor do mesec dana, dok je Dušana S. pustio da se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari