Šef misije Saveta Evrope Tobias Flesenkemper posetio Novi Pazar 1Foto: N. Kočović

Grad Novi Pazar dobio je 25.000 evra od Evropske unije i Saveta Evrope za realizaciju projekta digitalizacije rada lokalne samouprave, efikasniji rad zaposlenih i unapređenje usluga ka građanima i privredi.

Sredstva dobijena u sklopu programa “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” Novi Pazar će iskoristiti za nabavku računarske i druge opreme za potrebe elektronske pisarnice, kao i obuku i dodatno usavršavanje zaposlenih.

Šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper tim povodom posetio je Novi Pazar gde je, kako je rekao, sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem razgovarao o realizaciji tog, ali i drugim projektima.

“Savet Evrope ima brojne veze sa Novim Pazarom i ovim regionom. Savet Evrope i Srbija sarađuju već skoro 20 godina. Nama su važna prava nacionalnih manjina, upotreba regionalnih i manjinskih jezika, kao i rad lokalnih samouprava. U Novom Pazaru radimo i na razvoju demokratske kulture, sarađujemo sa mladima, školama i institucijama”, poručio je Flesenkemper.

On će tokom dana imati sastanak i u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, a sastaće se i sa predstavnicima Kancelarije za mlade, Državnog i Internacionalnog univerziteta.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da će, uz podršku Saveta Evrope, biti podignuti kapaciteti lokalne samouprave kako bi građanima pružala što kvalitetnije usluge.

“Veoma je bitno podizanje ljudskih i organizacionih kapaciteta. Stručnjaci Saveta Evrope su zajedno sa zaposlenim u lokalnoj samoupravi došli do zajedničkih rešenja kako unaprediti funkcionisanje uslužnog šaltera, kako bi građani na jednom mestu mogli da dobiju usluge”, kazao je Biševac.

Program “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Novi Pazar, koji u programu učestvuje od 2018. godine, je jedna od 15 lokalnih samouprava koje su dobile bespovratna sredstva za unapređenje svojih kapaciteta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari