Senat odbacio zahtev Malog za ponavljanje postupka donošenja odluke o poništavanju njegove diplome 1BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Senat Univerzitetu u Beogradu odbacio je kao nedozvoljen zahtev advokata ministra finansija Siniše Malog za ponavljanje postupka za donošenje odluke o poništavanju njegove diplome doktora nauka, saznaje Danas.

Rektorka UB Ivanka Popović je rekla da Senat ne može na drugi način da postupi jer postupak još nije završen. Čeka se da Fakultet organizacionih nauka postupi po nalogu Upravnog suda i u ponovljenom postupku se izjasni o osporenom doktoratu.

„Žao mi je da neke stvari ne uspevamo brže da rešimo, ali imajući u vidu da pravna procedura dozvoljava mogućnost da se stvari prolongiraju, verujem da će se ova priča nastaviti. Odluka Upravog suda se odnosila na administrativni postupak, ona ni na koji način nije ušla u domen da doktorska disertacija nije plagijat i važno je da se i to kaže. Odluka suda govori o proceduralnim pitanjima, a ne o suštini doktorske disertacije i to nije zanemarljivio – kaže Popović, odgovarajući na pitanje Danasa kako komentariše to što završava mandat na čelu Beogradskog univerziteta, a slučaj osporene doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog još nije rešen.

Rektorka je podsetila da je Upravni sud utvrdio propust u proceduri, ali da se nije bavio da li je doktorat Malog plagijat ili ne. Ona je kazala da se diploma ministra finansija nalazi fizički u Rektoratu i da mu nikad nije uručena.

Dekan FON Milija Suknović je rekao da je potpisao odluku i da će do kraja nedelje stići Odboru za profesionalnu etiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.