Sindikat obrazovanja Srbije: 2. novembar rok za pregovore o platama, školska godina počinje redovno 1Foto: EPA-EFE/ JULIEN WARNAND

Sindikat obrazovanja Srbije saopštio je danas da će Vladi Srbije i resornom ministarstvu uputiti zahteve da se za 25 odsto povećaju plate zaposlenima u prosveti i da se izjednače cene rada za sve delatnosti u sistemu obrazovanja, kao i da se broj đaka u odeljenju smanji na 24.

U saopštenju se navodi da je Republički odbor Sindikata obrazovanja Srbije doneo odluku da nova školska godina počne redovnim održavanjem nastave, a da je nadležnim državnim organima dat rok do 2. novembra da počnu pregovore sa sindikatom.

„Na sednici Republičkog odbora je odlučeno da se nadležnim državnim organima da rok do 2. novembra kao konačan rok za formiranje Vlade i ministarstava, da započnu pregovore o zahtevima, u protivnom ćemo preduzeti sve oblike sindikalne borbe uključujući i štrajk“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku predstavnika tog sindikata u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 26. avgusta predstavnik Ministarstva finansija saopštio da će za prosvetu u narednoj godini povećanje plata biti 12,5 odsto, što je po mišljenju sindikata nedovoljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari