Sindikat Sloga: Nezakonito i bahato postupanje MUP-a prema osobi sa invaliditetom 1Foto: Pixabay/931527

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije su osudili nezakonito postupanje Nataše Milinčić, rukovodioca iz objekta samačkog smeštaja MUP-a, prema osobama s invaliditetom u samačkom hotelu u Durmitorskoj br: 11, u Beogradu.

Kako navode u saopštenju, prema informacijama do kojih su došli, Milinčić je na neprihvatljiv način diskriminisala osobu s invaliditetom, paraplegičara, Tatjanu Mirović, koja stanuje u samačkom hotelu time što je naredila uklanjanje njegovog ortopedskog pomagala, ‘šetalice’, ispred vrata stana, navodeći da narušava izgled hodnika. Međutim, nije joj smetalo što protiv svih pravila parkira svoje privatno vozilo na mestu koje nije određeno za parkiranje, u protivpožarnom prolazu koji se nalazi pored samog ulaza u Hotel.

„Ovakvo ponašanje predstavlja grubo kršenje prava osoba s invaliditetom i opšteprihvaćenih principa jednakosti i poštovanja, Kodeksa policijske etike i Zakona o policiji. Najoštrije osuđujemo ovakve postupke i zahtevamo od nadležnih organa da hitno reaguju“, ističe Sloga.

Dodaju da je predsednik Udruženih sindikata Srbije ‘Sloga’, Željko Veselinović, postavio i poslaničko pitanje ministru policije Bratislavu Gašiću, vezano za mnogobrojne probleme s kojima se suočava Tatjana Mirović, osoba s invaliditetom i članica našeg sindikata, usled navedenih postupaka.

„Pozivamo javnost da najoštrije osudi a nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se prava svih građana, posebno osoba s invaliditetom, poštuju i štite i da MUP odmah napravi rampu za osobe sa invaliditetom na ulazu u samački hotel u Durmitorskoj, tako da ih i osobe sa invaliditetom mogu koristiti“, poručuju u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari