Sindikati prosvetnih radnika pozivaju celu javnost na protest 26. septembra

Ostavite komentar


  1. Mi smo svi zauzeti jel smo mi radnici a vi koji pozivate vi ste neradnici.Pa possto ste neradnici ja predlažem da vi neradnici 6.meseci possto vidim da vam je tri malo.

  2. Molim uredništvo da iznese podatak koliko košta radni sat prosvetnih radnika. Kad im se ofbije dva neseca godišnjeg odmora, obračuna jedan do dva sata rada dnevno, dnevnice za eksurzije koje nemaju veze sa nastavnim planom, mislim da su ubedljivo najplaćenija profesija. A, ako se uračuna koliko para daju na reprezentacije i poklone radnicima, onda je sramota da se uopšte čuju.

  3. Poznajem dovoljno osoba koje rade u prosveti i kupuju sebi, deci i unucima stanove
    Poreklo imovine molim

  4. U prosveti sindikat nikad nije postojao. Sindikalne vođe su oni bez časova ,koji preko sindikata imaju ,,normu “ i platu veću 7% od ostalih radnika. Zbog takvih prosveta je ovde na poslednjem mestu po primankima.

  5. Sta više hoće ti prosvetari Leti toliko odmora zimi takodje Bolje bi bilo prisvetnoj inspekciji da obidje osnovne skole u Opstini Zitiste samo u Banatskim dvori,Ravni Topolovac I Torak da vidite kakva uciteljica I sa kakvom diplomom uci decu Koja nezna ni da se ponasa a kamoli da ih nauči nesto

  6. Molim ministarstvo prostate da obidje stole u Opstini Zitiste Banatski dvori,Ravni Topolovac I Torak da se uverite kakva uciteljica uci decu I odakle joj novac toliko posteno ga nije steklaPozdrav

  7. Srki,ti veze s mozgom nemaš! Nemaš blage veze o poslovima koje obavljaju prosvetni radnici. Zato,pokrij se ušima i ućuti,ne lupetaj mnogo!!!

  8. Čitam ove sramne komentare kako se napadaju prosvetni radnici. Gospodo draga očekujete od prosvetnih radnika sa platom od 67.000 dinara da vam vaspitavaju decu od kojih ste vi kao roditelji digli ruke jer nemate vremena za njih. Decu svoju ne prepoznajete a očekujete za ovu malu platu koju imaju da vam ih oni dovedu u red. Pa koliko para toliko i muzike. Ja radim u RTS -u imam platu oko 110.000 dinara kao tonac i divim se prosvetarima što rade za ovu siću. Podrška za vas gospodo iz prosvete i imate moju podršku.

  9. Sramno! Kakvi uvredljivi komentari, sram vad bilo! Zar tako na prosvetare?
    Došli divlji isterali pitome! Došli nepismeni i isterali pismene! Takva nad budućnost ĉeka to je jasno. To hoćete? Zato nam je kafe kuvarica ministarka, zato nam je keramiĉar urnisao EPS, zato nam je nepismena Ana predsednica Vlade, lažni doktor Mali ….ma kome ja priĉam…..ako vam.je tako dobro onda ništaaaaa.

  10. Sudeći po većini komentara, pojedinci bi najradije prosvetarima prosvirao metak kroz glavu. Srbija-Kambodža…..

  11. Pokrenula se armija botova sa ovim već poznatim i izlizanim komentarime!
    Prosveta i ne samo prosveta treba potpuno da stane i kaže dosta više ovog prostakluka i lopovluka na sve strane. Ako se to ne desi spasa nam nema!

  12. @ Mima
    Vrv su članovi sns.
    @ srki
    Nikada niste radili u prosveti, zato tako i pišete. Nastavnici imaju po 6 časova dnevno, a vaspitači rade u grupama od po 30 dece! Vi ne biste mogli ni jedno dete da podnesete.

  13. Ti sto trazis svake godine povecanje plate dok mi koji radimo za minimalac kos privatnika smo gledamo kako vi sa budjeta mal malo. Povecanje sram vas bilo sve na gomili

  14. Za sve one koji smatraju da su prosvetari neradnici imam odlican predlog: svi pravac na prekvalifikaciju. Na vecini nastavnickih smerova potrebno vam je O poena. Što da radite kod privatnika za minimalac? Obrazujte se pa se bogatite od dnevnica i prosvetarske plate…

  15. Građevinski sam inzenjer, radila 20 god kod privatnika. Uginula za 700 eura a bila prijavljena na minimalac. Onda rekoh, probacu kao nastavnica matematike… Rad sa decom je najmanji problem ako su to dobra deca, koja uce, mirna su na casu. Rad sa decom koje nista ne zanima, podržavam. Ok, ne zanima cas skola ali bar budite mirni da ostali cuju, dvojka zagarantovanu. Međutim, 15 min casa u smirivanju te dece uz preveliku zelju da vredni cuju i nesto nauce. Pauze za odmor nema, u proseku radis 5 sati u skoli. Onda dođes kuci. Septembar ceo radis i kod kuce. Spremanje godišnjih planova uz sve ostalo. Ostali meseci malo laksi. Spremanje mesecnih planova, spremanje planova za decu IOP, svakodnevno spremanje za cas. Pises po sveskama a vodis sve to i elektronski.Takođe tokom godine imas seminare koji su obavezni kao i dopunske, dodatne casove. U proseku dnevno nastavnik kada se sve sabere radi sigurno 8 sati.Ako radite u selu a zivi te u gradu sami placati gorivo, 15000 mesecno sigurno jer imate gradsku kartu besplatno ali putujete sat vremena u jednom pravcu. Dok direktor dolazi crnom besnim autom. Takođe iz grada. Sto je on bolji od mene, od ostalih radnika? I odakle direktoru prava da se ponasa kao direktor svoje firme?! Prosveta, nikad vise. .

Ostavite komentar


Društvo

Direktor državnog Instituta koji sarađuje sa Koluvijom: Nemamo problem sa njim 8

Direktor državnog Instituta koji sarađuje sa Koluvijom: Nemamo problem sa njim

Državni Institut za opštu i fizičku hemiju sarađuje sa Predragom Koluvijom, optuženim da je na imanju svoje firme „Jovanjica“ organizovao uzgajanje 1,6 tona marihuane, potvrdio je za KRIK direktor instituta Stevan Blagojević. On je rekao da je Koluvija uključen u eksperimentalno ispitivanje konoplje i u tome ne vidi problem. „Nemam nikakvih problema sa njim. Znamo da mu se sudi, nismo mi ni advokati, ni sudije.“

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.