Skandalozan tužilački konkurs 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Alumni klub Pravosudne akademije saopštio je da je Državno veće tužilaca (DVT) danas na sednici predložilo Skupštini kandidate za 52 mesta zamenika javnih tužilaca u Srbiji uz fingiranje procedure, tajno glasanje i da su spiskovi odabranih kandidata sačinjeni nekoliko dana pre sednice u nepoznatom krugu ljudi i po nepoznatim kriterijumima.

Alumni klub uspeo je u sredu da dođe do delimičnog spiska sa imenima 24 kandidata koji su danas predloženi parlamentu, što je kao dokaz dostavio nekim medijima, navodi se u saopštenju. Još se ističe da je DVT juče usred sednice bez osnova isključilo javnost i udaljilo prisutne posmatrače, bez suštinske rasprave o 309 kandidata prijavljenih za 52 tužilačka mesta, a potom samo formalno glasao po unapred i tajno pripremljenom spisku.

U saopštenju se dodaje da je DVT potom, istog dana pod oznakom hitno dostavilo srpskom parlamentu spisak od 52 kandidata, bez objavljivanja spiska na sajtu DVT, kako bi parlament što pre izabrao nove tužioce i preduhitrio odluku Ustavnog suda o ustavnosti pravilnika DVT po kojem je sprovedena procedura saopštio je Alumni klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari