Gradsko veće Užica odlučilo je da smanji troškove naknade za uređivanje građevinskog zemljišta kako bi se podstakla legalizacija bespravno izgrađenih objekata, pojeftinila gradnju objekata socijalnog stanovanja i gradnju garaža.

Investitori, koji u okviru građevinske parcele i objekta koji grade sagrade garaže i parking prostor, biće oslobođeni naknade za uređenje građevinskog zemljišta, navodi se u današnjem saopštenju Informativne službe Grada.

Novom odlukom Gradskog veća, umanjuje se za 60 odsto naknada za uređenje građevinskog zemljišta vlasnicima bespravno izgrađenih stambenih objekata do 100 kvadratnih metara površine, koji do 11. marta naredne godine podnesu zahtev za legalizaciju i zaključe ugovor o uređivanju građevinskog zemljišta do kraja 2010. godine.

Za gradnju objekata socijalnog stanovanja i za proizvodno-poslovne objekte u granicama buduće slobodne zone naknada za građevinsko zemljište umanjuje se za 99,99 odsto, a isto umanjenje važiće i za investitore poslovnih objekata u četiri gradske zone, pod uslovom da posluju najmanje godinu dana i da se obavežu da će zaposliti određeni broj radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari