Smanjivanje broja medicinara pred novi talas epidemije

Nakon najave da će nevakcinisani zdravstveni radnici niškog UKC biti prebačeni u administraciju

Ostavite komentar


  1. Ko ne veruje u medicinska istrazivananja zasto se uposte bavi tim poslom ?. Da rade u vojsci dobili otkaz. Obzirom da je pandemija jedna vrsta opste opasnosti tako bi trebalo i da se postupa sa neodgovornima ili nevernicima svoje struke , ali ovaj Vucic je mlak i popostljiv sto ce mu se kad tad obiti o glavu .
    Kako pacijenti da veruju lekarima nevernicima ?. Na svakim vratima gde sede lekari treba da pise recimo dr. ta ili taj , vakcinisan/a ili ne vakcinisan/a. ko je vakcinisan od pacijenata ima prava da ne udje kod ne vakcinisanih i da se obrati drugom lekaru koji jeste , ali to bi stvaralo haos i los rad po domovima zdravlja koji je ionako los , bolje je ovo resenje da se ne vakcinisani lekari pebace u mastiljare a mastiljare posle……………

  2. Znaci vakcinisani ce da rmbače a ovi ce da budu nagradjeni piju kafe i slazu papire. Pa ovo je sramota

  3. Ja stvarno ne razumem,vakcinisani prenose virus isto kao i nevakcinisani,samo su zasticeni od tezeg oblika bolesti!!!Kako onda vakcinisani lekari stite pacijenta od zarazavanja kad mogu da prenose virus????

  4. @Cicka možda nevakcinisani zdravstveni radnici znaju nešto što ti ne znaš. Razmislite o tome.

  5. Ovde se ne radi o tome sta je u vakcini i da li je stetna, vec o celokupnom problemu pandemije , onaj ko se vakcinisao isao je na to da ima i rizika kao i kod svakog leka sto ga ima, vakcinisani je to uradio zbog sebe prvenstveno zatim zbog normlanog funkconisanja drustva kao i svog licnog i na kraju i zbog drugih jer su koliko toliko odgovorne osobe , da bi se pandemija zaustavila da bi se sve vratilo u normalu je jako bitno , ovako, na ovaj nacin gde neki odbijaju da se vakcinisu se nece virus zaustaviti , isto je kao i sa svim drugim vakcinama , imate vakcinu u vezi recimo HPV virusa neki nece da se vakcinisu ali ce prenositi i te kako virus ako su zarazeni devojkama koje ce dalje i one same prenositi , pa da li je normlano da svaka devojka ili mladic pita da li ste vakcinisani protiv najgorih oblika HPV virusa koji sasvim sigurno izazivaju rak , naravno da jeste , makar za one koji se brinu o svom zdravlju ali i zdravlju drugih , tako i ovaj virus na nekog deluje blaze , na nekoga deluje katastrofalno pa zasto se ne bi svi vakcinisali sem onih koji imaju antitela ali kakva su to antitela kod njih ako je neko nevakcinisan prelezao dva puta isti virus , ovako svi vakcinisani bi ga odstranili iz stanovnistva Srbije , u cemu je problem ako neko od lekara zna sto ja ne znam neka napise sta zna , verovatno ima neke informacije iz prve ruke .
    Kultura u Srbiji je postala jako nekulturna i slidzijska ,i problem ce mi biti vise sa javljanjem , ne volim kada je drustvo ovoliko nekuluturno i tabadzijski raspolozeno , onako nesto da dozivi Antonijevic moze samo u laznoj drzavi KiM neki Srbin ili ispred kockarnice kao sto je onaj udarao onog mladica , uzas sta dozivesmo. Mnogo mi je zao, bilo mi je lepo pisuci komentare u Danasu ali ovo je kraj mog komentarisanja dok se drustvo ne popravi .
    Molim da se objavi komentar za arivederci .

  6. Ako mi staramajka ili otac, slome nogu i na ortopediji se zaraze koronom i preminu u kovid bolnici, neko mora da odgovara, i zdravstvena ustanova je duzna da porodicama tako preminulih isplati odstetu jer je nevakcinisano medicinsko osoblje radilo sa pacijentima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.