Smanjuje se broj obolelih u Boru, Kladovu i Majdanpeku 1Foto: Nenad Kovačević

Znantno veći broj oporavljenih od novoinficiranih na dnevnom nivou doprinosi padu aktivno zaraženih na teritoriji Grada Bora.

Prema informaciji koju je objavila pres služba Grada Bora zabeleženo je sedam novih slučajeva, od virusne infekcije se oporavilo 42 lica, pa je na teritoriji grada 540 aktivnih slučajeva.

U Opštoj bolnici na kovid odeljenjima leči se 80 pacijenata od kojih je 63 pozitivno na virus, dok je u kovid mabilantama tokom jučerašnjeg dana obavaljeno 22 prva i 46 kontrolnih pregleda. Čeka se 45 rezultata.

U Opštoj bolnici u Boru privremeno je zatvoreno odeljenje ginekologije, jer su medicinske sestre angažovane u  kovid odeljenjima. To međutim ne znači da pacijentkinje kojima je pomoć potrebna ostaju bez nje, budući da se na hirurškom odeljenju obavljaju hitne operacije.

– U dnevnoj bolnici radimo samo sitne zahvate, a ukoliko su neodložne operacije pacijentkinje leže na odeljenju hirurgije. Dakle, mi  radimo, ali odeljenje ginekologije je zatvoreno. Radi porodilište i ogranak ginekologije koji je pri hirurgiji. – izjavio je novinarima naćelnik odeljenja za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Boru dr Goran Golubović.

Prema njegovim rečima zahvaljujući preventivnim merama od poečtka epidemije nije bilo većih problema na ginekološkom odeljenju i porodilištu.

U kladovskoj opštini evidentirano je još troje novozaraženih, od posledica virusa preminuo je jedan pacijent, a kako se u međuvremeno oporavilo 19 osoba, u ovoj je opštini 220 aktivno pozitivnih ma korona virus. U dnevnom izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo navodi se I da je među aktivno pozitivnim 18 zdravstvenih radnika, osmoro je u izolaciji, a dva radnika su kao ispomoć angažovana u Kliničko bolničkom centru Zvezdara u Beogradu. Inače, u kladovskom kraju je od početka epidemije inficirano 1190 lica, oporavilo se 932, a preminulo 38 pacijenata.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek juče je testirano 30 osoba i od 21 pristiglog rezultata samo četiri su pozitivna. Obavljeno je i 66 pregleda, pri čemu je 57 kontrolnih.
U majdanpečkoj opštini kovidom 19 aktivno je zaraženo 155 pacijenata, a njih 14 je zbog teže kliničke slike hospitalitovano u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdapeka.

Direktor Doma zdravlja dr Dragan Fudulović rekao nam je i da su četiri zdravstvena radnika aktivno zaražena, kao i da se u izolaciji nalazi 307 osoba.U trećem talasu zaraženo je 541 lice, oporavilo se 375, a od posledica virusa preminulo je 11 pacijenata.

Od početka epidemije na korona virus bilo je pozitivno 708 osoba, hospitalizovano je 108 pacijenata, do sada je izlečeno 533, a preminulo 20 pacijenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari