Smrt bebe u Sremskoj Mitrovici i požar u Kineskom tržnom centru: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Shutterstock/CC7/Gorodenkoff; Antonio Ahel/ATAImages; Beta/Milan Timotić

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Lekar Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo „teška dela protiv zdravlja ljudi“, jer ga je porodilja optužila za akušersko nasilje nakon kojeg je njena beba preminula. Opširnije OVDE.

U požaru koji se dogodio u sredu u Kineskom Tržnom centru u Bloku 70 izgorelo je 2.000 kvadratnih metara prostora. Niko nije povređen, ali su mnogi pretrpeli finansijske gubitke, a procena štete još nije završena. Opširnije OVDE.

Hakerska grupa “Qilin” objavila je deo podataka koje je preuzela upadom u informacioni sistem EPS-a pre nešto više od mesec dana i preti nadležnima u tom preduzeću da će javnosti predočiti i ostale dokumente do kojih je došla u slučaju da ne dobije novac koji traži za otkup. Opširnije OVDE.

Centar za reagovanje na napade na informacioni sistem upozorio je sve građane da je u toku fišing prevara sa SMS porukama koja je usmerena na korisnike poštanskih usluga. Opširnije OVDE.

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da je projekat Rio Tinta za otvaranje rudnika litijuma u Srbiji „stavila na pauzu“ zbog protesta koje su „finansirali stranci“, a koji su imali za cilj da oslabe Vučića. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari