Šolak povodom smrti Simonovića: Bio je oštar ali pravičan kritičar aktuelnih društvenih i političkih zbivanja u Srbiji 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Veselin Simonović je bio veliko ime srpskog novinarstva, neizmerno hrabar urednik i novinar čije je iskustvo pomoglo da pokrenemo portal Nova.rs koji je za kratko vreme uspeo da postane prepoznatljiv i van granica Srbije, poručio je osnivač i predsednik Savetodavnog odbora Junajted (United) grupe Dragan Šolak.

Izražavajući najdublje saučešće njegovoj porodici i svim njegovim kolegama u redakciji Nova i kompaniji United Media, Šolak je u pisanoj izjavi istakao da je Simonović bio oštar, ali pravičan kritičar aktuelnih društvenih i političkih zbivanja u Srbiji.

„Bili smo zaista ponosni kad je postao deo našeg tima profesionalnih i nezavisnih medija. Verujem da će i čitaocima nedostajati njegovo britko i analitičko pero, a mladim novinarima kojima je bio mentor i delio sa njima svoje znanje, nedostajaće saveti ovog velikog novinarskog autoriteta“, naveo je Šolak.

„Veselinu Simonoviću bićemo uvek zahvalni što je i u ovako teškim vremenima za nezavisno novinarstvo u Srbiji, uspeo da odbrani integritet i kredibilitet medija koje je vodio. Večna mu slava i hvala“, poručio je Šolak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.