Sportistima u Negotinu odobreno 39,5 miliona dinara iz opštinskog 1Foto: FB FK Sloga

Po završetku javnog poziva za finansiranje programa iz oblasti sporta kojim se ostvaruje opšti interes, Opštinsko veće Negotin je odlukom o odobravanju godišnjih programa i raspodeli sredstava, 39,5 miliona dinara, koliko je u ovogodišnjem budžetu opredeljeno za ove namene, odobrilo za 24 programa.

U pitanju su redovni godišnji programi, učešće u takmičenjima, ali i posebni programi, a iznosi odobrenih sredstava kreću se od 50.000 dinara do 7,4 miliona dinara.

Najviše sredstava odobreno je Sportskom savezu opštine Negotin koji će sa 7,4 miliona dinara realizovati godišnji program u predškolskom i školskom sportu, kroz sportsko – rekreativne manifestacije, a ovim sredstvima biće finansirana i realizacija programskih aktivnosti i tekuće održavanje objekata.

Negotinski FK „Hajduk Veljko“, koji se takmiči u Srpskoj ligi Istok, dobio je 7,2 miliona dinara, FK Dunav iz Parhova takmiči se u Zoni „Istok“ 3,5 miliona dinara, a FK Sloga Kobišnica koja je u istom rangu sa prahovskim klubom, 1,9 miliona dinara.

Opštinskom fudbalskom savezu je za projekat „Fudbal bez granica“ koji podrazumeva četiri kluba Opštinske lige i rad saveza odobreno je 850.000 dinara, dok je fudbalskim klubovima iz Štubika, Bukovča, Urovice, Jabukovca, Miloševa opredeljeno po 600.000 dinara.

Na osnovu odluke Opštinskog veća, Muški rukometni klub „Hajduk Veljko“ dobio je 5,7 miliona dinara za godišnji program takmičenja, a istoimenom ženskom rukometnom udruženju odobreno je 1,05 miliona dinara za učešće u sistemu takmičenja Rukometnog saveza Srbije.

Za takmičenje u sistemu Košarkaškog saveza Srbije, KK „Hajduk Veljko“ odobreno je 2,8 miliona dinara, a Odbojkaškom klubu „Hajduk Veljko“ za program „Čuvaj se svete plave čete“ 2,7 miliona dinara.

Stonotenski klub je za godišnji program dobio 800.000 dinara, a pola miliona dinara odobreno je za aktivnosti Opštinskoj organizacijaisportskih ribolovaca „Timok“.

Iz opštinskog budžeta sa 425.000 finansiaraće se realizacija programa „Od kreativne igre do šampiona“ Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“, a Šah klubu „Hemičar“ odobreno je 350.000 dinara.

Opredeljena su i sredstva za rad Automobilskog sportskog kluba „Hajduk Veljko“, Omladinskog fudbalskog kluba „Boban“, Planinarskog društva „Deli Jovan“, Sportskog društva invalida opštine Negotin, Kluba boriliačkih veština „Hajduk Veljko“ i Preferenas udruženja „Pive“.

Pomenimo, na kraju, da je u 2021. godini iz budžeta opštine Negotin za realizaciju programa iz oblasti sporta za 23 kluba i sportske organizacije utrošeno 36 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari