Sprečen novi ekološki akcident u Obrenovcu 1Foto: Ministartsvo za zaštitu životne sredine

U obrenovačkom ataru danas je otkrivena nova lokacija sa nelegalno zakopanim potencijalno opasnim otpadom, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ovo predstavlja stravičan zločin prema nacionalnom zdravlju i prirodi, rekao je ministar Goran Trivan i podsetio da je ovo još jedan u nizu takvih događaja. Pretpostavljamo da je moguće da se radi o organizovanoj grupi, a ova akcija pokazuje da se se nismo, niti ćemo se zaustaviti, kazao je Trivan i dodao da je ekološka bezbednost jedno od vitalnih pitanja celokupne bezbednosti Srbije.

Trivan je istakao da je jedan od načina da se ovi ekološki zločini zaustave da se utvrdi gde se i šta nalazi po Srbiji, na čemu se organizovano radi. Sve što bude pronađeno biće istraženo i analizirano, a javnost će pravovremeno i u potpunosti biti obaveštena o svemu. Važno je da i građani budu podrška i da obaveste ministarstvo ukoliko sumnjaju da na nekim mestima postoji opasni otpad, kazao je Trivan. U daljem toku istrage biće utvrđeno poreklo otpada i u kojoj meri je opasan za život i zdravlje ljudi, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari