Srbija u sredini po smrtnosti od korone među zemljama regiona

Možemo li se osloniti na statistička poređenja zemalja regiona u borbi protiv kovida 19

Ostavite komentar


  1. Nisu podaci sasvim precizni. Naime, gleda se broj testova na milion stanovnika. Srbija je (prema worldmeters) urdila 8,396, Hrvatska 8,398, dakle 2 vise na milion. Bosna 8,879. Rumiunija 8,681, znaci isto malo vise. Jedino Slovenija ozbiljno odskace sa 24,824 i Crkna Gora sa 10,929.

    Madjarska pak 7,277 a Francuska samo 7,103, Bugarska 6,506, Albania 2,790.

    1. Broj smrtnih slučaja, u jednom danu na infektivnoj klinici u Nišu je 7. Bez kliničkog novog centra i pulmologije. Ozbiljno se sumnja u podatke. Ako su lagali, da nema sredstava zaštite, testera, maski, rukavica dovoljno, kako da verujemo u tačnost informacija.

      1. tesko je verovati, kad vas neko godinama u svemu i svacemu patoloski laze. takvima verovati je iskreno nemoguce!

  2. Statisticki podatak nije tacan ili je uzet iz nekog prethodnog dana.
    Srbija je do dana 28.04.2020. imama 10,535 testiranih na milion stanovnika, Hrvatska 8,758, Bosna 8,514 dok je Makedonija daleko ispod na 6000+ testova na milion.
    Jedino je Crna Gora iznad Srbije sa 10,559 testova na milion stanovnika.
    Tako da ne znam da li ste sa namerom ili ne hteli da ocrnite Srbiju ali svakako tja deo teksta vam je daleko od istine.

  3. Ubeđen sam da Crnogorci i Hrvati montiraju cifre. Ipak se bliži leto a korona baš i nije dobra reklama. Lakše je zavesti slučaj kao grip ili upala pluća nego korona.

  4. Kad bi svi objavili ukupan broj preminulih u zemlji iz registra, videli bi razliku između smrtnosti “ normalnih“ uslova i pandemije! Ove cifre i statistike su smešne!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.