Srednjoškolci poručili: "10.000 dinara nam neće promeniti mišljenje, ali ćemo ih uzeti jer su to naše pare" 1Foto: j. Stanković/Danas

„Dobićete 10.000 dinara. Jeste srećni? Ili vidite ono što stvarno jeste?“, upitao je aktivista neformalnog udruženja srednjoškolaca “ I mi se pitamo“, u video-snimku objavljenom na Instagram stranici tog udruženja.

Udruženje sprovodi kampanju „I ti se pitaš“ kako bi motivisali mlade da izađu na predstojeće izbore i iskoriste svoje biračko pravo, a najavljenu novčanu pomoć učenicima srednjih škola od 10.000 dinara članovi „I mi se pitamo“ vide kao „trošenje našeg novca u svrhu stranačke promocije“.

„Poručio bih vlasti da postoje škole u Srbiji bez grejanja u kojima nastavnici rade za niske plate, koristeći nastavna sredstva zaostala još iz Titovog vremena. Dok se ovakve stvari ne promene nećete dobiti podršku mladih koju toliko silno prizeljkujete i 10.000 dinara nam neće promeniti mišljenje. Ali ćemo ih mi uzeti jer su to naše pare“, poručio je aktivista pomenutog udruženja.

Kako je Danas pisao, u okviru kampanje za motivisanje mladih da izađu na izbore srednjoškolci su nedavno sproveli simulaciju glasanja, na kome su ih pitali ko bi, po njihovom mišljenju, trebalo da nastupa na dočeku Nove godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari