Najbolje srpske teniserke imaće noćnu moru u liku Koko Vandevege. Posle Ane Ivanović, ova korpulentna Amerikanka eliminisala je i Jelenu Janković, plasiravši se u četvrto kolo turnira u Montrealu – 2:1 (7:6, 2:6, 7:5). Vandevege verovatno nije ni sanjala da će u samo dva dana uspeti da eliminiše teniserke iz top 10 na WTA listi. Amerikanka je trenutno 51. igračica sveta, a u duelu sa Jankovićevom pokazala je izuzetnu strpljivost.

Ostala je pribrana kada je u prvom setu kod 1:1 izgubila servis. Uspela je nedugo zatim da napravi ri-brejk, a zatim da odigra odlično u taj-brejku. Uprkos tome što je propustila tri set lopte, ona nije dozvolila Srpkinji da osvoji prvi deo duela. Jelena je dominirala u drugom delu meča, stekao se utisak da će u istom ritmu nastaviti i u trećem setu, međutim usledio je deo prepun preokreta. Vandevege je povela 3:0, imala je šansu za novi brejk, a zatim je Jankovićeva prišla na 4:3. Amerikanka je u osmom gemu ponovo napravila brejk, ali je Srpkinja uzvratila duplom merom izjednačivši na 5:5. Umesto da slomi otpor rivalki, Jankovićeva je dozvolila suparnici da joj ponovo oduzme servis i da dođe do trijumfa.

Troicki i Krajinović igrali sinoć

Viktor Troicki i Filip Krajinović igrali su sinoć mečeve četvrtfinala čelendža u San Marinu. Troicki se sastao sa Antonijem Veićem iz Hrvatske, dok je Krajinović igrao protiv Giljerma Klezara iz Brazila. Ukoliko budu uspešni, srpski teniseri sastaće se u polufinalu turnira u San Marinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari