Srpski filantropski forum: U akciji solidarnosti sa stradalim građanima Sirije i Turske prikupljeno 40.000 evra pomoći 1foto EPA-EFE/YAHYA NEMAH

Srpski filantropski forum saopštio je danas da je, zajedno sa udruženjem Svetionik iz Novog Pazara, pokrenuo akciju solidarnosti sa stradalim građanima Sirije i Turske i da je do sada prikupljeno oko 40.000 evra pomoći.

Više od 120 pojedinaca i kompanija je doniralo skoro polovinu planirane sume koja iznosi 10 miliona dinara, a najviše je donirala Eliksir Fondacija koja je obezbedila 30.000 evra za pomoć žrtvama zemljotresa.

Privredna komora Srbije je pozvala kompanije da se uključe u ovu humanitarnu akciju, kao što je i pre dve godine kada su prikupljana sredstva za zemljotres u Hrvatskoj, a potom i za pomoć narodu Ukrajine.

Sredstva će biti iskorišćena za obezbeđivanje hrane, vode, lekova, kao i skloništa i privremenog smeštaja, a posebno za podršku najmlađima i najugroženijima.

Forum je pozvao sve humane građane da doniraju preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajedničko finansiranje Donacije.rs.

Zainteresovani građani mogu i da daju donacije u robi preko diplomatskih predstavništava Sirije i Turske u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari