SSP: Dok građani zavrću sijalice, Novi Sad kupuje dekorativnu rasvetu 1foto: Pixabay/Scottslm

U jeku energetske krize i svakodnevnih apela na građane da štede struju, dva verska objekta u Novom Sadu dobiće dekorativno osvetljenje, saopštavaju iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, 24. septembra raspisala je javni poziv za ugradnju dekorativnog osvetljenja na Uspensku crkvu i crkvu na Novom naselju, a procenjena vrednost radova je 48,4 miliona dinara, bez PDV-a.

„U energetskoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja, ovakva investicija u bilo kom gradu, pa i Novom Sadu izaziva nevericu. Nadležni savetuju da zavrćemo sijalice i da se na javnim objektima gasi dekorativna rasveta, te su građani prilično zabrinuti da li će u mesecima koji dolaze imati struje i grejanja u svojim domaćinstvima. U prodavnicama se užurbano kupuju mali plinski gorionici, razne lampe na baterije, a porodice koje očekuju prinove u zimskim mesecima i imaju malu decu, neretko kupuju i agregate“, kaže se u saopštenju.

Odluka Gradske vlasti, kako nastavljaju, da u ovakvom trenutku uloži poprilična sredstva u ovakvu investiciju, predstavlja na neki način izrugivanje sopstvenim građanima i budžetu koji oni pune.

Stranka slobode i pravde traži od gradskih vlasti da ovaj novac bude preusmeren za pomoć najugroženijim građanima koji zbog inflacije svojim porodicama više ne mogu da priušte ni osnovne životne namirnice.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari