SSP: Prazna užička pijaca čija rekonstrukcija je koštala milion evra 1Pijaca u Užicu/Foto: N. Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je saopštio da na užičkoj pijaci, „posle rekonstrukcije koja je kasnila i koštala milion evra, osim na par tezgi, nema ni prodavaca ni kupaca“.

Prodavci tvrde, ističu u tom odboru, da su pretrpeli ogromnu štetu zbog višemesečnog kašnjenja radova, pa su neki promenili delatnost.

„Žale se i da su im sada, zbog visoko podignutog krova, uslovi rada gori i da im je hladnije nego na staroj pijaci, da sneg zavejava njihove tezge, a i kupci su se, čekajući mesecima uzalud otvaranje pijace, odvikli od kupovine na njoj i snadbevaju se na drugim mestima“, dodaju u užičkom odboru SSP.

Taj odbor pita užičku vlast „za koga je rekonstruisana pijaca i za šta je utrošeno milion evra poreskih obveznika, kada u izradi projekta nisu uzete potrebe onih koji na njoj rade, plaćaju zakup tezgi i sve obaveze i na njoj provode dane u svim vremenskim uslovima“.

„Da li je lokalna vlast uopšte u stanju da nađe kompromis sa zakupcima tezgi i stavi papreno plaćenu i rekonstruisanu pijacu u upotrebnu namenu?“, pitaju se u tom odboru.

„Zbog nesposobne gradske vlasti, u ovom slučaju, poručuju, „ponovo su na  gubitku građani Užica, a agonija, koja je trajala mesecima s rekonstrukcijom, sada se nastavlja s praznom pijacom“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari