SSP: U Užicu truju pse pesticidom koji je zabranjen u EU 1Foto: mitrovica.info

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da pse na ulicama Užica neko truje kreozanom, otrovnim pesticidom koji je zabranjen u EU i čija je distribucija zabranjena i u Srbiji.

Gradski odbor SSP u Užicu upitao je u saopštenju lokalnu samoupravu u čijoj nadležnosti je sprečavanje neodgovornih pojedinaca koji krše zakon i ugrožavaju javno zdravlje.

„Odakle onda kreozan na ulicama Grada Užica, koji je toliko toksičan i fatalan, da je dovoljno da ga pas ili mačka samo pomirišu i da skončaju u agoniji, koju onda gledaju građani na ulici. Koliko treba da prođe da strada neko dete, koje roditelji izvedu u park i koje slučajno dođe u kontakt sa bačenim otrovom i ko će onda biti kriv za tragediju“, upitali su iz SSP.

Naveli su da je jedan od poslednjih slučajeva zabeležen u Krčagovu, gde je otrovan pas Baćo koga su stanari tog kvarta godinama hranili, i koji sada kroz dobrotvornu akciju skupljaju novac da urade mural u njegovu čast.

„Ovakvi nemili događaji su previše česti da bi bili samo bezuman čin neodgovornih pojedinaca. Dokle će Užičani gledati agoniju otrovanih pasa na svojim ulicama i strepeti i za svoje pse i decu i biti izloženi toksičnim materijama“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari