SSP: Užice u saobraćajnom kolapsu 1Foto: N. Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je saopštio da „Užice polako, ali sigurno tone u potpuni saobraćajni kolaps i da se rešenja za to se ne naziru“.

Užičani, navodi se, „ne znaju koliko je lokalna samouprava dala para za studiju parkiranja koju je izradila beogradska firma ”Model 5”, u vlasništvu kontraverznog biznismena Zvezdana Pešovića“.

„Od ove studije Užice i nema koristi, jer je jedini zaključak ”Model 5” studije od 700 strana da gradu nedostaje pet puta više javnih parking mesta, bez ikakvog ozbiljnijeg ili konkretnog rešenja problema“, novode u tom odbru.

Dodaje se da je „lokalna samouprava naručila i izradu Studije opravdanosti izgradnje kružnih tokova u Užicu od firme “Adomne” iz Novog Sada i“, kako se ocenjuje, „iako dva nova kružna toka nisu donela značajnije rasterećenje ili brži protok saobraćaja, planiraju se novi“.

„Umesto nameštanja poslova firmama bliskim vlasti za piskaranja, možda bi bilo korisnije da se nešto konkretno na terenu uradi“, poručuju iz SSP.

Taj odbor predlaže da se, umesto asfaltiranja i pravljenja parkinga, naprave višespratne garaže, jer grad nema dovoljno prostora, kako su to nekadašnji, stučni urbanisti i planirali.

Takođe, zahteva se da što pre počne izgradnja obilaznice oko Užica, a da se magistralni put za Bajinu Baštu i Podrinje izmesti iz centra grada, što bi smanjilo gužve i aerozagađenje.

„Ovako, građani Užica imaju stalna formiranja i rasformiranja komisija, preskupo plaćene studije firmi bliskih vlasti, prazna obećanja i višegodišnja odlaganja, dok se problemi umnožavaju, a grad se guši“, navodi SSP.

„U prilog tome je i najnovija vest da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potvrdilo urbanistički projekat gradnje obilaznice oko Užica, na žalost ne prvi put, tako da je vest o tome građane ostavila potpuno ravnodušnima, jer SNS ne veruju više ništa“, poručuju iz užičkog odbora SSP.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari