"Mi smo mislili da je priča o doktoratu Siniše Malog zaključena": Šta kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu o slučaju plagijata 1Foto: Vesna Andrić/Danas

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Dejan Filipović potvrdio je da su odluke Upravnog suda u vezi sa slučajem osporenog doktorata ministra finansija Siniše Malog stigle u Rektorat.

– U ovom trenutku smo prosledili odluke našoj službi za pravne poslove da dobijemo tumačenje i mišljenje. Mi smo mislili da je priča o doktoratu Siniše Malog zaključena i završena i rektor je jednom prilikom izjavio da se Senat time neće baviti do trenutka kad ne bude nekih novih sudskih odluka. Imajući u vidu da je nova sudska presuda stigla, tražili smo mišljenje naše pravne službe i u narednim periodu ćemo videti koje ćemo aktivnosti preduzeti u tom slučaju – rekao je Filipović, odgovarajući na pitanje Danasa šta će Univerzitet preduzeti.

On je kazao da ne postoji oročeno vreme za postupanje Univerziteta i dodao da je sudska odluka stigla i Odboru za profesionalnu etiku UB.

– Čim dobijemo neko tumačenje bićete obavešteni- rekao je novinarima Filipović.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić nije želeo da komentariše odluke Upravnog suda za Danas.

Nezvanično saznajemo da uprava UB neće ostaviti ovaj slučaj po strani i da se trenutno razmišlja o daljim koracima, budući da je presudom Upravnog suda o poništaju odluke Senata o poništavanju diplome doktora nauka Siniši Malom predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari