Šta sve znamo o Dijani Hrkalović: Čelična, a lomljiva 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ/DS

Pisanje o liku i delu Dijane Hrkalović daleko je jednostavnije nakon intervjua u kojem je, pored baraža optužbi na račun Nebojše Stefanovića, otkrila i brojne, do tada nepoznate detalje o sebi.

Tako smo saznali da je ova doktorka psihologije veliki navijač Partizana koja se sa setom priseća vremena kada su tribinu vodili Kića Marković, Đorđe Prelić i Kimi Radisavljević. Prva dvojica su uzgred robijala zbog ubistva Brisa Tatona, čime je i napravljen vakuum koji su popunili Aleksandar Stanković i Veljko Belivuk.

Upitana o odnosu sa spomenutim dvojcem rekla je da ih nikada nije lično upoznala, da Belivuka prezire, a da o ubijenom Stankoviću nije imala nikakvo mišljenje. Ovakav opis u sukobu je sa delovima transkripta razgovora oficira Žandarmerije Nenada Vučkovića i Veljka Belivuka iz kog se da zaključiti da su njihovi odnosi bili znatno prisniji nego što je Dijana voljna da prizna. O tom transkriptu, međutim, nije bila pitana.

Iako je ranije bila suočena sa krivičnim prijavama, sa najozbiljnijom se trenutno suočava. Ona je optužena za trgovinu uticajem jer je sprečavala policiju da izveštaj o veštačenju Belivukovih telefona (sa spomenutim transkriptom) dostavi tužilaštvu. Sa svojim braniocem Vladimirom Đukanovićem sklopila je veoma jednostavnu i predvidivu taktiku – za sve optužbe okrivila je Nebojšu Stefanovića.

U intervjuu je otkrila i da voli da putuje u Izrael, a Stefanović je u svom odgovoru na njen intervju dodao i da ju je jedan takav put koštao posla u MUP-u. Naime, kako je Stefanović rekao, na jednom od tih putovanja pridružio joj se jedan vođa navijača Partizana sa Karaburme, član kavačkog klana.

Pre svega ovoga Hrkalović je žarila i palila u kriminalističkoj policiji. Bila je defakto načelnik UKP-a, a nije se libila da se, grubo prekoračujući svoje formalne nadležnosti, i sama uključi u istrage. Uostalom, kako je sama rekla, ona je u duši operativac, iako je u MUP dovučena iz BIA, gde je bila manje od dve godine. Ovom meteorskom uspehu ima da zahvali činjenici da je član SNS-a, ali i samom predsedniku Vučiću, u koga „gleda kao u sunce“.

U intervjuu smo saznali i da iako deluje jako, to zapravo nije. Parafrazirajući svog omiljenog pisca Čarlsa Bukovskog rekla je da se uvek razbije u hiljadu komadića, ali je naučila da to čini u tišini. Volela bi da se, nakon što sudski proces ostavi iza sebe, posveti pisanju scenarija za kriminalističke serije. Ali, kako je precizirala, ne o svom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari