Stanari ogorčeni korona žurkama u užičkom kafiću, gradonačelnica obećala rešenje 1Foto: Privatna arhiva

Stanari zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića 45, u centru Užica, zatražili su od gradonačelnice da reaguje na to što se žurke koje se, i pored zabrana usled epidemije virusa korona, već duže vreme organizuju u kafiću u prizemlju te stambene višespratnice.

Uz navode da je te žurke nemoguće ne primetiti, pošto se zgrada nalazi u centru, stanari podsećaju na to da je vanredna situacija u Užicu ukinuta 25. maja ove godine, a da je „pre 15 dana u njihovoj zgradi počelo vanredno stanje i okupacija“.

„Pozivamo Vas da proverite kako su moguće ove žurke i zašto ih je dozvolila komunalna milicija“, navode stanari u pismu gradonačelnici dr Jeleni Raković Radivojević i ističu da je vlasnik prostora u kome se nalazi kafić gradsko JP „Stan“.

Stanari navode da su obaveštavali komunalnu miliciju, policiju i upućivali dopise „Sistemu 48“, koji je osmišljen tako da nadležni reaguju u roku od dva dana i rešavaju probleme građana, ali žurke se i dalje organizuju.

Dodaju da žurke organizuje kafić „Varadero“, koji je u prizemlju zgrade u prostoru koji izdaje gradsko JP Stan, stanari objašnjavaju da taj kafić ne može da dobije dozvolu za takva okupljanja, jer zauzima javnu površinu na koju nema pravo, ali i zbog buke i više stotina gostiju koji ne poštuju protivepidemijske mere.

„Očekujemo da se kafiću oduzme dozvola za rad i da se taj prostor izda za mirne delatnosti, čemu je i namenjen, jer naših žalbi do sada ima na stotine“, upozoravaju stanari.

Gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević je za Danas potvrdila da je dobila pismo i ocenila da su njihove „pritužbe potpuno opravdane“, a potom dodala da su „komunalni inspektori bili u tom kafiću i da je vlasnik obećao da žurke više neće organizovati“.

„Iako je vanredna situacija ukinuta, to ne znači da građani ne treba da se pridržavaju propisanih protivepidemijskih mera. Osim toga, inspekcijske službe moraju da rade svoj posao“, rekla je za Danas gradonačelnica.

Sledi provera dozvola

„U narednh deset do petnaest dana sa upravom JP Stan utvrdićemo zašto je uopšte dozvoljeno da u toj zgradi bude kafić. U narednom periodu komunalna milicija će se baviti ne samo tim kafićem, nego i drugim ugostiteljskim objektima“, rekla je za Danas dr Jelena Raković Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari